Dag 1 in Cartagena.....
Door: Louis Kriesels
Blijf op de hoogte en volg Louis
15 Oktober 2016 | Spanje, Cartagena
Allereerst bedankt voor de vele beterschapswensen die ik vaak uit onverwachte hoek mocht ontvangen. Blijkt dat mijn blogje nog door velen gevolgd wordt. Ik zou er bijna een kleur van krijgen.
Vanmorgen toch nog redelijk uitgerust wakker geworden. Kopke nog wel dicht, maar dat zijn details.
Tijdens het douchen mijn dag gepland en die begint natuurlijk met een stukje werken. Ik verblijf maar twee volle dagen in Cartagena, moet dus zorgen dat ik voor maandag a.s. een buskaartje naar Sevilla geregeld heb bij ALSA die grote busmaatschappij in Spanje.
Mijn hotel, NH Campo Cartagena, ligt ondank de beschrijving op booking.com verder uit het centrum van Cartagena dan de verwachte 600 mtr. Ik schat dat het ruim 2 km is en daarbuiten heeft de lieve jonge baliedame een routje aangegeven wat nog verder om is.
Maar ja, ze moeten een ouwe aap geen bakkesen leren trekken, zelf eens goed gekeken op het plattegrondje en ik knabbel zo 500 mrt van de afstand af.
Dus hop richting busstation en kijk onderweg wel voor een ontbijtje. Ik loop er op een dik kwartiertje naar toe. Lokettiste zegt hablo un poco anglais En ik un poco espagnol, dus binnen no time mijn plaatsbewijs voor de bus a.s maandag geregeld. Ik oriënteer me alvast in het busstation. Cafetaria dus ontbijten. Americano y tostade marmelada, si señor. Buikje vol en €. 1,70 kleingeld lichter terug naar hotel.
De lucht is strakblauw. Al ruim 23 graden en ik voel mijn shirt al aan mijn rug plakken. Dus dadelijk colbert maar thuislaten.
Ik stap een apotheek binnen voor Spaanse paracetamol. Deze kun je hier in een wat zwaardere dosis krijgen en ik wil eigenlijk zo snel mogelijk van die kou af. Ik ga er van uit dat deze beter werkt dan de beruchte Spaanse vlieg vroeger, zoals de ouderen onder ons zich ongetwijfeld zullen herinneren.
Nog even supermarkt in voor een paar flessen water, want de waterkes in het koelkastje op de kamer zijn schreeuwend duur.
Terug op de kamer, colbert uit, vers shirt aan en richting centrum. Er rijdt wel een bus zei de baliedame, maar wist geen halte en/of timetabel. Ik ben al een heel eind op weg als Annie belt. Gepland etentje met heel goede kennissen van volgende week is gecanceld. Niks aan te doen. Zal proberen er niet te veel onder te lijden. We praten nog wat bij en ik geef aan denkelijk eind volgende week weer thuis te komen.
Plan was om nog naar Granada en Malaga te gaan, maar ik kies voor Sevilla. Heb daar mooie herinneringen met Lieske en het is ook een een relaxte mooie stad. Het ligt een beetje aan de prijs van de terugvlucht welke dag het zal worden, donderdag of vrijdag. Ik ga vanavond wel eens kijken met mijn VHOM IPadje.
Een deel van de oude stad van Cartagena is ommuurd. Op de plaottegrond staan wat kleine onderdoorgangen, maar deze zijn allemaal dicht met gaas. Mogelijk om zwerverslaapplaatsen tegen te gaan. Dus omlopen Lauwke, ondanks de warmte. Daarbuiten gaat het hier op en af en aan trappen geen gebrek.
Geen plek om munne maat, Cor Sperber of zus Ine, mee naar toe te nemen. Ik moet zelf uitkijken dat ik niet naar beneden rol.
Schuin rechts boven me zie ik een kasteel/ford en dan ook meteen een grote metalen uitkijktoren. Hup daarheen en er zelfs een infobalie. Een meertalige dame geeft wat uitleg. Bij haar kun je per te bezichtigen punt entreekaartjes kopen.
Meer kaartjes dan ook meer korting. Ik koop dertien tickets, de hele rits voor de seniorenprijs van achttien euro. Uiteraard eerst gevraagd of ze meerdere dagen geldig zijn. Er zitten zelfs kaartjes bij voor een rondvaart en de hop on/off bus.
Ik bekijk een aantal mooie goed gerestaureerde oude gebouwen. (Zie Google), wil nog naar het forum romanum, maar het loopt al tegen half drie. Er gaat een signaal vanuit mijn lever naar mijn hersens dat hij het wegens droogte zo zal begeven. Dat kunnen we nu niet hebben. Gelukkig is reddende horeca niet ver weg. Net een beetje uit het toeristen geweld een mooie zaak met koel bier. Terras vol, maar aan de bar plek zat. Pintje, olijfje en nog een pintje. Ik voel nu de vermoeidheid en stop met cultuur. Tijd voor een maaltijdje.
Weer naar buiten en shoppen langs de diverse restaurants. Wel toeristisch, veel op Engelsen georiënteerd, maar ik vind wel iets.
Gisteravond ergens verse sardines gezien, maar kan dit niet zo snel terug vinden. Dan zie ik een menuuke met voorgerecht bocqerones a la Plancha en als hoofd een stoofpotje met inktvis en almechas. Aardige oudere ober en een terrasplekje aan de straatkant. Mandje brood, een Riojatje en mensen kijken.
Dan komt het voorgerecht. Ik betrap me er op dat ik bij elk lekker etentje meer aan Lieske denk. Zij wist als geen ander dan dat de liefde van de man door de maag gaat. Aan mij had ze een gewillig slachtoffer.
Mijmeren en me soms storen aan de koppels die niet neer met elkaar kunnen praten maar hun IPhone interessanter vinden. Soms heb ik de neiging om............
Ik smikkel op mijn gemakje alles naar binnen, neem nog een flanneke van de casa en sluit af met een café solo. Afrekenen en met de benenwagen richting siestaplekje in mijn hotel.
Half uurtje lopen worden drie kwartier omdat ik me vergis en door een achterbuurt wandel. Troep en veel kapot, een beeld dat je in het centrum niet ziet. Daar is alles spick en span.
Tegen zessen weer thuis. Nu eerst maar even aan de slag met de blog, want mijn fans mag ik niet teleurstellen, dus voor nu alvast bij deze...............
Terug in het hotel, blog bijwerken tot Peter Mies belt. Bijpraten en dan siesta. Half in de avond nog even naar de hotelbar. Niks te doen pintje en verslagen bijwerken. Nog eentje te gaan van eergisteren. Dus wordt vervolgd.
15 Oktober 2016 - 22:21
Coby:
Hoi Louis,
Ik hoorde van Annie dat je op pad was, met een reisverslag!!
Ik ben al bij je laatste verslag,gewoon geweldig!!
Ik volg je reis verder Louis!!!.Wanneer je weer thuis bent,
gaan we afspreken om een vorkje te prikken!!!
lieve groetjes,
Nico&Coby. -
15 Oktober 2016 - 22:45
Josefien:
Hê Lowieke,
Zo te lezen gaat t wel weer redelijk met je gezondheid, gezien de pintjes en t dineetje er goed in gaan. Een paar paracetamollekes doen wonderen.
Alsnog beterschap en nog lekker genieten deze week... -
16 Oktober 2016 - 10:40
Peter En Ria:
Hoi Louis,
Ik ben deze week druk in de tuin bezig geweest en had de laatste verslagen nog niet gelezen.
We zijn blij dat het weer beter gaat (blijkt ook wel uit het laatste verslag eten en drankje gaan er weer in) goed teken.
Veel plezier met het vervolg van je reis, wij zullen het zeker volgen.
Tot ziens en groetjes.
Peter en Ria -
16 Oktober 2016 - 11:14
Marian En Wim:
Hallo Louis,
Het gaat je weer wat beter zo te lezen. Als het eten weer wat smaakt en je koffieke, zoals jij dat zegt, natuurlijk ook je pintje. Geniet er van. Groetjes Marian en Wim