Het gaat weer stijgen...... - Reisverslag uit Hagetmau, Frankrijk van Louis - WaarBenJij.nu Het gaat weer stijgen...... - Reisverslag uit Hagetmau, Frankrijk van Louis - WaarBenJij.nu

Het gaat weer stijgen......

Door: Louis

Blijf op de hoogte en volg Louis

15 Juli 2011 | Frankrijk, Hagetmau

Dag allemaal,
Berichtje vanuit Hagetmau waar ik net op de middag aangekomen ben. Ik zit in een bar bodega en mag de Pc van de eigenaar gebruiken om even eea bij te werken; even terug naar gisteren en dan kom ik weer hier terug.

Allemaal weer bedankt voor jullie tips, kaarsen, raadgevingen en reacties en ik zou Bianca willen vragen eens een mailtje naar mijn mailadres l.kriesels@home.nl te sturen, want ik wil haar wat vragen.

96e dag 15 juli 11
Van Saint Sever naar Hagetmau

Ik kan om 7.00 uur ontbijten, dus dan doe ik dat ook. Vanndaag maar 17 km, maar ik kan maar op weg zijn.
Even langs de bakker, maar hij heeft nog geen stokbrood, dan alleen maar koeken voor geval van nood. Ik loop zo Saint Sever uit en het is allemaal erg rustig. Er hangt een mistlaag over de velden die het geluid dempt, want geen hond die blaft als ik langsloop of ze zitten allemaal nog binnen. Het is een kleine wereld niet alleen door de mist, maar ook dat ik constant tussen de mais loop die aan beide zijden van de weg hoog opgroeit.
De weg gaat ook steeds meer golven met lange klimmen en dalen. Het wordt drukkend warm onder de mist. Rond 10.00 uur loop ik een dorpje in, wel een cafe maar gesloten, dus dan maar even bij de kerk op een bankje neergestreken en koek met water voor de suikertjes. Volgens mij slapen alle fransen uit, want je ziet geen mens en alle luiken blijven dicht. Ik stap maar weer op en een eindje verderop toch een man die even roept en een praatje maakt. Hij loopt elke dag naar het dorp Hagetmau om brood en zijn krantje zegtie, over 2,5 km ben je der al. Oké, vind ik vandaag niet zo erg, want er zit weinig fut in. Zal aan de wijn liggen van gisteravond. Om 12.00 uur meld ik me bij Hotel Le Jambon in Hagetmau. De patron zit zelf aan de receptie en vraagt of ik smiddags ook bij hem eet. Ik zeg dat ik eventueel een salade wil, want twee keer per dag warm eten is zelfs voor mij nu wat veel. No Problem zegtie; maar ik heb alleen complete menu,s en geeft me het adres van een kleiner restaurantje. Aardige vent en ik vraag meteen naar de route van zaterdag. Op mijn kaart 28 km en dat is gewoon te ver voor me. De patron zegt dat hij denkt dat het zelfs nog iets verder is en het terrein wordt er niet platter op. Ik heb getracht de route op te delen naar 2 dagen, met een nacht tussenstop, maar onderweg is niks of ze zijn in het weekend gesloten. De patron denkt na en zegt een taxi is te duur, maar ik zorg dat je morgen een eindje wordt weggebracht zodat het wat lichter wordt, want zeker tegen Orthez aan wordt het flink klimmen. Dat is natuurlijk grote klasse, dat dit wordt aangeboden. Want ik zeg eerlijk dat ik er toch wel wat tegenop zie en zondag heb ik 24 km voor de kiezen. Daarna wordt het vwb kilometers per dag wat minder, maar wordt het wel meer klimmen. En nogmaals ik ga voor een paar kilometer die ik niet loop ook niet liegen.

Na het Pc werk ga ik even tour kijken en een siesta. dan om wat boodschappen, want ik wil zo vroeg weg dat ik niet kan ontbijten nin het hotel. terug richting hotel kom ik ook Martin de engelsman weer tegen. Hij zegt dat hij onderweg richting Orthez toch nog een pelgrimsopvang heeft gevonden en daarbij ook eenn oudere pelgrimsroute heeft. Ik wist dat die opvang er was en heb ook gebeld, maar als men niet opneemt houdt het op natuurlijk. Ik ga ook niet meer veranderen, heb alles zover geregeld en die oude route loop ik al. Mijn zus Ine belt nog, maar ik sta net bij de slager binnen. Terug op) de kamzer en Geert belt nog even. Om 20.00 uur diner. Hoe dichter je de spaanse grens nadert hoe later men gaat eten. Maar dat wist ik al. Ik krijg het soiree etappe menu, dat betekent dat je het dagmenu krijgt en korting op de kamerprijs. Klasse. Ik wil s,avonds afrekenen omdat dat sneller gaat en vraag meteen aan de hoteldame of haar man nog iets kunnnen regelen heeft voor vervoer. Zij weet van niets en kijkt me wat vreemd aan. Ze zag me als kleurrijk figuur eigenlijk toch al niet zo zitten in haar sjieke hotel. Maar ze gaat het vragen en het blijkt dat meneer het vergeten is. Hij had plotseling een bestelling voor een banket van 40 man zegt hij. Ik twijfel hieraan en denk dat zijn vrouw hierachter zit. De balie is vlakbij het restaurant wat vol zit en ik laat door mijn stem te verheffen duidelijk blijkendat ik dit geen manier van afspreken vind. Dat hadden ze niet verwacht en op fluisterende toon excuus en dat ze alsnog een bevriende taxi zullen regelen. Oké, ikke tevreden en naar bed en direct slapen.

• 15 Juli 2011 - 13:07

Geert En Annie:

Hallo Louis

Laat je maar zo ver mogelijk wegbrengen. Er blijven nog genoeg kilometers over........

Gr Geert en Annie

• 15 Juli 2011 - 15:20

Jos En Imelda:

Ga je stijgen? Zien ze je binnenkort in de bolletjestrui lopen.....
    Oh ja. De zon schijnt Louis. Slechts een dagje, maar toch.

En de weerspreuk:

Zorgen zonnestralen voor het nodige zweet,
    dan hebben regenbuien daarvan geen weet.

• 15 Juli 2011 - 15:49

Corry En Jac:

Hoi Louis,

Fijn te lezen dat het weer goed met je gaat.
    Je bent al zeer ver gekomen!
    Voor je het weet, sta je aan de Meet!
    Wij zijn zeer trost op je!
    Gegroet,

Corry en Jac.

• 15 Juli 2011 - 19:30

Toon En Ria Roest:

Ja jongen, het zal nu wel klimmen worden. Pak op tijd je rust en goed blijven eten en drinken, dan komt het zeker goed. Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in. Binnenkort bel ik je weer. Sterkte en veel succes, je hoort me binnenkort wel weer. Groetjes van ons.

• 16 Juli 2011 - 09:37

Herman Roels:

Bonjour Louis,

Net weer je verslag gelezen, met veel plezier zoals altijd. Ook geniet ik van de mooie fotos.
    Jammer dat je niet de Tour heb kunnen meemaken, nu je er zo vlakbij bent, dat had helemaal een mooie ervaring geweest. Enfin, je bent nu al dichtbij Spanje. Maar zoals ik uit je verslag kan opmaken, word het kiele kiele, om je te kunnen verwelkomen aan de Spaanse grens, want je weeet dat ik de 25ste, voor een week wegga naar Nederland. Ik zou het jammer vinden als we elkaar niet zouden kunnen treffen aan de Grens. Ik blijf je verslagen volgen, of anders stuur je me een mailtje, als de tijd daar is. Ik wil je ook wel tegemoet rijden in Frankrijk, en je zo een lift geven, als de bergen te stijl worden !!! Of mag dat niet ??? Nou ik hoor het wel. Alvast gefeliciteerd, want je hebt er toch al méér als de helft opzitten.
    Nou houd je taai, groetjes Herman en Marivi.

• 17 Juli 2011 - 09:42

Corrie En Ton:

Hoi Louis,

Het is genieten van je verslagen. We lezen gelukkig ook niks meer over pijntjes die je eerst had. Nog effe volhouden,ook al zit je bijna aan de(je) grens.

• 17 Juli 2011 - 09:43

Peter En Ria:

Hoi Louis, De verslagen blijven boeien en leuk,
    Waarom zou je liegen over het meerijden, het is zowiezo al geweldig wat je doet.
    Geniet er in ieder geval ook wat van.

Groetjes van Peter en Ria

• 17 Juli 2011 - 11:07

Jac De Bruijn.:

Hoi Louis,
    Ik kon het niet laten om uit al je verslagen de woorden te vinden,voor deze rijm.

De zon gaat onder,
    de duisternis breekt aan.
    Geen licht in mijn leven,
    mijn gevoelens zijn ontdaan.

Ik lig alleen in mijn bed,
    met een zee van tranen.
    Ik hoor de regendruppels buiten,
    tikken op de ramen.

Zo stil en alleen,
    ik hoor het ruisen van de wind.
    Niemand ziet mijn pijn.
    iedereen is blind.

Ik blijf het maar verstoppen,
    de gevoelens en de pijn.
    Levend in een donkere wereld,
    waar ik wel mezelf kan zijn.

De tranen blijven rollen,
    hier in een wereld van duisternis.
    Geluidsloos blijf ik liggen,
    met in mij een gemis.

Troost die ik vind in deze rust,
    laat mij een beetje helder denken.
    Nooit meer zal er iemand komen,
    die zo'n liefde aan mij kan schenken.

Één geworden met mijn tranen,
    loop ik weg in mijn gedachten.
    Alleen deze manier,
    kan die intense pijn verzachten.
    --------------------------------------------
    Louis,
    Door elke stap die jij durft te zetten, kom je dichter bij je zelf, bij wie jij bent!!

Gegroet,
    Jac.

• 18 Juli 2011 - 08:37

Jos En Imelda :

Ha dappere Louis. Geeft niks hoor dat je een paar kilometer met een auto bent meegereden. Je bent toch ook wel eens verkeerd gelopen en hebt daardoor te veel kilometers gemaakt. Dit compenseert dat dan weer. Blijft heel knap wat je aan het doen bent. Je gaat je einddoel halen. Dat is het belangrijkste. Klasse. Hou vol die laatste etappes!

• 18 Juli 2011 - 12:10

Ella Hellemons:

Hallo Louis. Hier weer even een berichtje uit Nispen. Ik vind het GRANDIOOS wat je doet. En dan die verslagen. Het is echt genieten tijdens het lezen. Misschien een volgende uitdaging? Boek schrijven!!!!
    Het weer zit je ook niet echt mee, maar bloedheet is ook niet alles. Louis, we wensen je nog heel veel succes. Geniet er van en wij genieten mee!!!!!!
    Heel veel groetjes en tot scrijvens.
    Ella Hellemons