Van Santiago de Compostela naar Oviedo
Blijf op de hoogte en volg Louis
10 Mei 2022 | Spanje, Oviedo
Santiago de Compostela
Dinsdag 10 mei 2022
Reis SdC naar Oviedo.
Natuurlijk vroeg wakker, we hebben afgesproken dat ik naar de parkeergarage wandel waar hun auto staat. Voor mij een kwartiertje lopen met mijn valieske. Ik moet echter ook nog ontbijten en het valt zo rond zeven uur niet mee om een barreke te vinden dat open is. Alles is nog potdicht. Er brand licht bij een hotel waar ook cafetaria bij staat. Dus daar binnen, echter de portier geeft aan dat het enkel voor hotelgasten is.
Ik vind hem een grote ..., maar hij heeft ook zijn instructies natuurlijk. In de straat van het Compostela bureau is een horekaffer het terras aan het klaarzetten. De tent gaat pas om acht uur open, maar ik mag alvast binnen gaan zitten. Er komt wat personeel bij en klokslag acht uur wordt mijn bestelling opgenomen. Koffie en toast hoe simpel kan het zijn.
Er komt al meer volk binnen, veelal pelgrims. Dan krijg ik mijn portie en smikkel het naar binnen. Afrekenen en naar mijn privé vervoer. De mannen staan al te wachten. Bagage laden en we zijn vertrokken.
Bijna vierhonderd kilometer voor de boeg, droog maar mistig. In het begin wat rustig rijden door de mistbanken, maar als die eenmaal opgetrokken zijn gaat het hard. De weinige rust en koffieplekken liggen nogal ver van de snelweg. Wat betekent dat we uiteindelijk al bijna in Oviedo zijn voor er iets beschikbaar is. We rijden dus lekker door. Een file zorg voor wat vertraging maar tegen twaalven stoppen we in de parking bij mijn hotel Duerming Longoria Plaza in Oviedo.
Ik check eerst even in, we lunchen nog met zijn drieën en dan vervolgen zij hun weg naar San Sebastián. Ik ga mijn valies uitpakken voor een verblijf van drie volle dagen in Oviedo. Dan siësta.
Opfrissen en tegen zevenen sta ik weer buiten, na eerst even de Oviedo plattegrond met de vriendelijk receptionist te hebben doorgenomen. Hij maakt me zover wegwijs dat ik de eerste avond redelijk weet waar ik zit.
Ik verblijf midden in het centrum, dus een café voor een pint is snel gevonden. Dan wat rondwandelen in deze verrassend mooie en gezellige stad. Zoals altijd in Spanje s’avonds veel volk op straat. Tegen negenen stap ik op de bonnefooi een restaurantje in om wat te eten.
Ik heb van vriend Herman al een aantal tips gekregen maar daar ga ik morgen wel achteraan. Herman heeft jammer genoeg geveld door Covid onze afspraak in Oviedo moeten cancelen. Maar hij tipt me van afstand en dat helpt me weer op pad.
De kaart van het restaurantje vermeldt veel lekkers. Echter de lunch vanmiddag was ook niet licht. Dus ik probeer het wat te beperken. Ik ga voor een lauwwarme salade met blauwe kaas. En kleine inktvisjes met aardappelschijfjes. Het blijkt ruim voldoende. Koffieke achterop is het enige wat er nog bij kan. Terwijl de restaurants allemaal nog bomvol zitten sukkel ik weer naar mijn hotelbedje. Mañana otro dia. De rust.....