8e dag Transferdag
Door: Louis
Blijf op de hoogte en volg Louis
12 Mei 2024 | Spanje, A Coruña
8e dag
Transferdag
Vrijdag 10 mei 2024
Van Santiago de C naar A Corûna
Hotel Alda Orzán
Mijn bus vanuit SdC vertrekt om 12.10 uur naar A Corûna. Dus geen jakwerk vandaag. Eerst maar douchen en aankleden. Natuurlijk zit het probleem met mijn creditcard me dwars. Dus ik probeer nog even te boeken voordat ik ga ontbijten. Maar zonder resultaat. het systeem achter dit stukje plastic blijft weigeren.
Dan maar naar de bank gebeld, je weet nooit. ING meldt een storing in hun systeem en beloven snelle oplossing. Nou dat geeft hoop, dus stel ik verdere actie uit tot na mijn transfer vanmiddag.
Dan afmars naar ontbijtplek. De key-card van de kamer mag ik in een bakkie gooien bij vertrek uit de Hostal. Men heeft geen uitzwaai comité voor me.
Maar mooie locatie, alleen een handgreep in het bad zou de zaak helemaal ideaal maken. Ik stuur de baas nog wel een mailtje.
Het is al warm en ik wil een taxi naar het Estation de autobuses nemen, want het is nogal een eindje tippelen. Ik ga bij een bushalte staan zodat een taxi gemakkelijk even kan stoppen in deze erg drukke straat. Echter weinig of geen taxi’s. En degenen die voorbij rijden zijn bezet.
Uiteindelijk loop ik toch maar langzaam verder in de hoop dat ik er toch nog één aan kan houden. Gelukkig gaat het bergaf wat de zaak wat lichter maakt. Na bijna een half uur kom ik toch aardig bezweet aan op het busstation.
Het is er stik druk, veel mensen die na hún Camino huiswaarts keren of met de bus naar hun startpunt rijden. Naast het bord met busvertrektijden hangt zelfs vliegveld info. Het wordt steeds mooier.
Koffie en mensen kijken verkort de wachttijd. Ik houd het bord met vertrektijden nauwlettend in de gaten. Heb nogal wat ervaring met wijzigingen.
Zo ook nu komt plots de melding dat perron vier waar mijn bus zou komen veranderd wordt. Ook komt er ineens een andere bus tussen.
Dus niet wachten en direct hoe en wat gevraagd aan een perron begeleider. Maar goed ook want die extra ingelaste bus is ook voor mij.
Instappen en een dik uur later er weer uit in A Corûna op het grote busstation.
Het was me al bekend dat dit busstation ver uit het centrum ligt, maar een taxi lost dat op. En taxi’s zijn hier niet duur.
Ik word wat overdonderd door hoe groot deze stad is. Om 14.30 uur stap ik mijn hotel binnen. Uitpakken, douchen en dan creditcard probleem aanpakken.
ING gebeld en daar zegt men dat mijn probleem niet door hen veroorzaakt wordt. Met mijn card is na controle door hen niks mis. Advies is melden bij klantenservice van booking.com. Nou daar heb ik ervaring mee. Jaren geleden ook eens aan de hand gehad. Nu ook weer een zoektocht om achter een telefoon nummer te komen. Uiteindelijk krijg ik toch een dame aan de lijn. Probleem over melding “expiratiedatum klopt niet” uitgelegd.
Oké meneer. Als u de booking-app verwijderd en opnieuw installeert zal het probleem verholpen zijn. En anders belt u maar terug. (Dus ze is weer even van me af) de app opnieuw installeren helpt natuurlijk niet.
Twee minuten later krijg ik een mail van Booking.com dat ze mijn card geblokkeerd hebben omdat iemand op een onbekend apparaat getracht zou hebben deze te gebruiken.
Ik geloof het nu allemaal wel. Ik boek meteen rechtstreeks bij het hotel in Zaragoza. Is nog €. 15,00 goedkoper ook. Mijn card om de betaling te garanderen wordt gewoon geaccepteerd. En ik kijk straks maar of ik ergens anders ook een probleem zal hebben. Ik heb altijd nog wel iets achter de hand. Eenmaal thuis zal ik booking wel verder afwerken.
Klets water door mijn gezicht, aankleden en naar buiten. Ik zit redelijk midden in een uitgaansbuurt en bovendien zijn ze de riolering en straat aan het vernieuwen. Dus een redelijke bouwput hier. Jammer maar het is niet anders. Eerst een pint en dan food zoeken. Pintje in een redelijk druk café, allemaal jeugd dus ik val nogal op met mijn grijs koppie en stok. Maar iedereen vriendelijk en zeer gedienstig hoor.
Advies van balieman hotel was ga paar straten verderop, daar volop restaurants. Hij heeft gelijk, maar de meesten gaan pas om negen uur open en veel van de hogere prijsklasse. Op zich niet zo een probleem maar alles zit vol. Overal sorry signor, maar vanavond niet meer. Bij één kan het wel maar vanaf elf uur. Dan moet ik nog een dik uur wachten.
Dan een aardige trendy tent, er staan ook al mensen buiten te wachten. Ik loop toch maar binnen en vraag of men nog een plekkie heeft. En zie, er is een tafeltje voor twee. De wachtenden buiten is een gezelschap wat ook laat gereserveerd heeft. Zitten en nu wel pint verdiend.
Rond mij zitten mensen met zwarte plastic handschoentjes aan te eten. De menukaart mag ik inscannen zegt de lieve jonge serveerster. Nu kom ik er achter in een veredelde hamburgertent terecht gekomen te zijn. Ze hebben ….tig soorten in allerlei varianties. Niet direct mijn ding, maar nood breekt wet en om nu nog weg te gaan en weer verder zoeken is het helemaal niet.
Ik zoek de simpelste hamburger van het menu uit, die ik redelijk met mijn bestek kan behappen. Er zijn varianten met zoveel aparte toppings op en naast de hamburger die je uit de hand moet eten en dus daar die handschoentjes voor krijgt.Deze van mij is al een fikse zware hap, koffie of dessert is er niet. Dus betalen, mijn creditcard doet gewoon watie moet doen.
Op straat druk en de horeca barstensvol. Ik ga richting hotel. Al met al een lange dag. Maar weet nu al dat ik in A Corûna ‘s middags uitgebreid ga eten. Dan kan ik in de avond toe met een tapatje en drankje.
Ik vergeet het rolluik van de kamer naar beneden te doen, dus wel een paar keer wakker van het lawaai op straat. Ik blijf lekker liggen en denk leve de Spaanse leut….